Clublokaal  “Fietscafé CC koffee, Kastanjedreef 1, 3970 Leopoldsburg

Wielertoerisme Leopoldsburg vzw is een fietsclub die werd opgericht in 1971 onder toenmalige naam Bivak wielertoerisme.
Wielertoerisme Leopoldsburg vzw is lid van de Vlaamse Wielrijdersbond.
Het doel van de vereniging is de leden in clubverband aan wielertoerisme te laten deelnemen, ritten uit te stippelen, ritten te begeleiden en vooraf ritten te verkennen.
De club is ingedeeld in meerdere groepen die afstanden en snelheden rijden die tegemoet komen aan de verwachtingen van de leden.
Tijdens het fietsseizoen, dat typisch loopt van maart tot oktober, is er elke zondag een rit gepland voor elk groep, de ritten vertrekken aan een vooraf afgesproken locatie.
De aangesloten leden betalen een jaarlijks vast te leggen lidgeld en zijn aangesloten bij de Vlaamse Wielrijdersbond omwille van de verzekering die deze bond biedt.
Kandidaat leden kunnen terecht bij de voorzitter of de secretaris voor meer informatie.

Koninklijke WTL

Vanaf 1 januari 2022 mag WTL de naam Koninklijke WTL dragen en gebruiken. De Koning (ja, je leest het goed) heeft ons de gunst verleent om de titel Koninklijke WTL fietsclub te dragen. Er zijn al wat dingen in gang gezet om het jubileum te vieren onder andere met de extra fietsoutfit en het is een publiek geheim dat Gert zijn tentakels in zijn netwerk aan de gang heeft gezet om een persoonlijke ontvangst bij de Koning te regelen,….Ja, ik ben ook benieuwd of dit hem gaat lukken..