Aan het nieuwe clublid,

Vooreerst wensen wij u te bedanken voor uw interesse in onze wielerclub Wielertoerisme Leopoldsburg vzw (WTL vzw), opgericht in 1971. Hieronder vind je de werkwijze om aangesloten lid te worden maar eerst een woordje uitleg. Elk aangesloten lid is enerzijds gehouden om lidgeld aan te betalen aan de club WTL vzw en anderzijds verplicht om zich aan te sluiten bij de Vlaamse Wielrijdersbond ( www.vwb.be ).

“Als bestuur hebben wij er namelijk voor geopteerd dat de aangesloten leden zich ook dienen aan te sluiten bij de Vlaamse Wielrijdersbond omdat deze extra voordelen biedt voor de leden en hun gezin .
De aansluiting bij de Vlaamse Wielrijdersbond voorziet een volledige verzekering (24 uur op 24), pech verhelping, een jaarabonnement op het magazine ‘Vlaamse Wielrijder & Biker’ en toegang tot een pak nieuwe initiatieven. Het lidmaatschap betaalt zichzelf terug !
Je kan op een tegemoetkoming van het ziekenfonds rekenen, zodat in de meeste gevallen het VWB lidmaatschap gratis is. Aangezien er geen prijsverschil meer bestaat tussen een individuele aansluiting en een gezinsaansluiting, kan je dus eigenlijk GRATIS al je gezinsleden aansluiten en geniet het hele gezin van de verzekering die naast fietsen en biken, sportactiviteiten zoals wandelen, joggen, zwemmen, atletiek, turnen en fitness dekt.” Uitgebreide uitleg vindt je op : www.vwb.be/verzekering .”

Het lidgeld bij de Vlaamse Wielrijdersbond bedraagt €35 (2022) per jaar voor individuele leden maar, en dit maakt het extra interessant, het lidgeld blijft €35 (2022) wanneer je ook uw volledig gezin aansluit.

Het lidgeld voor aansluiting bij Wielertoerisme Leopoldsburg vzw (WTL vzw) bedraagt in €20 /jaar/lid ( €10 wanneer je aansluit vanaf 01 september).
De WTL vzw aangesloten leden dragen de club uitrusting tijdens de club activiteiten en gedragen zich naar de regels van het WTL vzw huishoudelijk reglement.

Als nieuw aangesloten lid aan de slag !
 1.  Sluit eerst jezelf en je gezin aan bij de Vlaamse Wielrijdersbond www.vwb.be
  Kies in het hoofdmenu de optie LID WORDEN, vervolledig de velden voor jezelf en je familieleden.
  Betaal het lidgeld van €35 (2022), voor je hele gezin.
  Je bekomt van VWB voor elke aangesloten gezinslid een aansluitingsnummer.
  Mocht jij en je gezin reeds lid zijn van VWB dan kun je deze stap overslaan.
 2. Stuur een bericht met de melding dat je lid wordt van WTL en dat je bent aangesloten bij de VWB. Vermeld in het bericht jouw VWB lidnummer.Stuur dit bericht naar de beheerder van de WTL fietsclub:GLMCELEN@GMAIL.BE of Johan.steyaert2@telenet.be
 3.  De beheerder van de club stuurt je een uitnodiging om lid te worden van Wielertoerisme Leopoldsburg (club nummer 831). Deze uitnodiging wordt gestuurd vanuit de VWB website. Bevestig de uitnodiging. Betaal nu het lidgeld, €20, aan de fietsclub Wielertoerisme Leopoldsburg vzw (WTL vzw) op rekening (Argenta) : BE23 9793 9873 6891 met de vermelding van je naam, voornaam en jouw VWB lidnummer! Het is belangrijk dat je het VWB lidnummer vermeld, het nummer is het referentienummer binnen de fietsclub.Het VWB nummer is een getal uit 8 karakters (vb:21164179)
 4. Je bent nu aangesloten bij de fietsclub Wielertoerisme Leopoldsburg en je bent verzekerd bij de VWB.
 5. Wanneer je dit jaar nog geen attest van lidmaatschap bij een sportclub aan jou ziekenfonds hebt bezorgd dan kan je nu een attest downloaden via de website van VWB. Hoeveel deze tegemoetkoming bedraagt is afhankelijk van het ziekenfonds waar je bent aangesloten en de regio waarin je woont.
 6. De club gebruikt de TeamApp als informatie en communicatiemiddel met de leden. De manier waarop je de TeamApp installeert is beschreven in een ander document.
 7. Een bestuurder van de club kan je dit document aanleveren.